UNI Global Union ve Sendikamızın İş Birliğiyle Düzenlenen Temel Örgütlenme Eğitimi Ankara’da Başladı  

UNI Global Union ve Sendikamızın İş Birliğiyle Düzenlenen Temel Örgütlenme Eğitimi Ankara’da Başladı  

UNI Global (Dünya Küresel Sendikalar Birliği) ve Sendikamızın iş birliğiyle düzenlenen temel örgütlenme eğitimi Ankara’da başladı. Genel Başkanımız Hakan Toy ve Genel Sekreterimiz Adem Sarıçoban’ın açılış konuşmasını yaptığı eğitimde, Jesse Wilderman (UNI SCORE Kıdemli Koordinatörü) ve Jannette Armstrong (UNI Care Kıdemli Koordinatörü) ilk gün eğitimlerini verdiler.

Sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin sorunlarının konuşulduğu eğitimde; örgütlenme, örgütlenmede karşılaşılan sorunlar, 21. yüzyılda örgütlenme modelleri ve sendika lideri nasıl olmalı ne tür çalışmalar yürütmeli konuları ele alındı.

Genel Başkanımız Hakan Toy iki gün boyunca devam edecek UNI Global eğitimleriyle alakalı şunları söyledi; “Sendikamızı ve uluslararası sendikalarımızı eğitim platformlarında daha fazla güçlendirmek, örgütlenme stratejilerimizi geliştirmek, mevcut örgütlü olduğumuz işyerlerinde hizmet sunum kalitesini artırmak, yeni örgütleneceğimiz alanlarda daha başarılı mücadele yapabilmek için eğitimlerimize devam edeceğiz. Sendikamız kuruluşundan itibaren eğitime önem vermiş bundan sonra da vermeye devam edecektir. Bildiğiniz üzere maalesef ülkemizde şu anda 16 milyon çalışan olmasına rağmen yüzde 15’lik bir örgütlenme sayımız var. Yani yüzde 85’imiz örgütsüz bir durumda. Hep “Örgütlü toplum demokrasinin temelidir.” diyoruz. Özellikle kendi sektörümüzde 710 bin çalışanın yaklaşık 450 bini örgütsüz. Burada örgütlü olmayan işyerlerimizin toplu sözleşme üzerine gelişmesi ve mevcutları da daha iyi geliştirebilmek için eğitimlerimize devam edeceğiz. Bu eğitim programının hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Misafirlerimize tekrardan hoş geldiniz diyorum. Bundan sonra da daha hızlı bir şekilde eğitim programlarımız devam edecek. Bunu bölgesel eğitimlere de dönüştüreceğiz. Burada şu an yöneticilerimiz var, bunu temsilci seviyesinde de devam ettireceğiz. Herkese başarılar diliyorum, teşekkür ediyorum.”

Genel Sekreterimiz Adem Sarıçoban ise “Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi iki gün boyunca hem uluslararası dayanışmayı hem de uluslararası sendikal hareketin bize katkılarını görmek istiyoruz. Ayrıca sendikamızın vizyon ve misyonunu daha ileri bir seviyeye taşımak istiyoruz. Burada örgütlenme tekniklerini öğreneceğiz; yeni işyerlerini nasıl örgütlememiz gerekir gibi. Aslında biz uzun yıllardır örgütleme yapıyoruz, hepimiz sahadan geldik. Ama biz bunu daha teknik ve bilimsel bir yüzeye oturtmak istiyoruz, amacımız bu. Burada iki gün boyunca tartışacağız, eğitim alacağız, pratik yapacağız. Daha sonra döndüğümüzde iş kollarımız olan işyerlerimizde yeniden planlama yapacağız. Eksiğimiz nelerdi, nelere dikkat etmemiz gerektiğini düşünüp ona göre ilerleyeceğiz. Alanımız geniş; sağlık alanında işyerlerimiz ve sosyal hizmet alanında işyerlerimiz, üniversite hastanelerimiz, özel hastaneler. Yani aslında 5-6 alanda geniş bir yelpazede yapacağız. Onun için buradaki eğitimin bize çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. O yüzden hep beraber bu süreci tamamlayacağız. Yani uluslararası alandaki tecrübeyle beraber sendikamız Türkiye’deki tecrübesini hem Avrupa’ya hem de dünyadaki uluslararası arenaya taşıma niyetinde. Biz ciddiyiz.  Buradan aldığımız tüm bilgi birikimi paylaşacağız. İşçi sınıfının gelişmesi açısından tüm katkıyı ve dayanışmayı örgütleyeceğimize emin olabilirsiniz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum, başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Fotoğraflar